Engels leren spreken

Als je een studie aan het volgen bent, dan krijg je doorgaans ook Engelse les. Perfect natuurlijk, want zeker op international gebied is Engels de voertaal. Je kunt veel Engels leren door bijvoorbeeld boeken te lezen in de taal of cursussen te volgen.

Als je straks klaar bent met je studie zul je (zeker voor internationale vacatures) vaak zien dat er gevraagd wordt om een Cambridge Engels certificaat. We gaan het daar zo meteen uitgebreid over hebben, maar bekijk eerst onderstaande video met een aantal tips om beter Engels te leren spreken. Als je zo’n Cambridge opleiding engels wilt volgen, zijn er diverse aangesloten bedrijven bij de British Counsel, die de opleidingen en examens aanbieden.

Wat is Cambridge Engels?

Het is een reeks examens van verschillende niveau’s waarmee je het niveau Engels mee kunt aantonen. Zodra je een certificaat behaald hebt, blijft deze onbeperkt geldig. Je kunt dus bijvoorbeeld na je studie starten met de Cambridge leren en het certificaat voor altijd blijven gebruiken.

Steeds meer werkgevers vragen om zo’n certificaat, zeker als je met internationale klanten gaat werken tijdens je baan. Het is hoe dan ook een goede investering om beter Engels te leren spreken. Want in vrijwel de hele wereld wordt de taal gesproken en het kan je dus alleen maar goede dingen brengen.

Welke niveau’s zijn er?

Er zijn diverse niveau’s te doen voor Cambridge Engels. Het verschilt vaak per werkgever welke gevraagd worden. Hieronder een overzicht van de niveaus:

KET: Dit is het meest simpele certificaat, waarmee kan worden aangetoond dat dagelijks Engels kunt spreken en de basis kent.

PET: Hiermee laat je zien dat je gemiddeld Engels ka worden begrepen, een stapje boven KET.

FCE: Dit is het meest populaire niveau. Met dit diploma is erkend in de handel en industrie en ook in beroepsopleidingen. Dit is het meest populaire certificaat.

CAE: Voor het buitenlandse bedrijfsleven wordt dit certificaat het meest gevraagd. Ook heb je het nodig om toegang tot buitenlandse universiteiten.