Gearboxes, cruciaal onderdeel bij veel fabrieken

fabriekHet doel van de meeste fabrieken, is om een product te produceren. En dat kan natuurlijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan kleding, bepaald speelgoed of wellicht een schoonmaakmiddel. De spullen die een fabriek maken zijn dus heel divers, wat ze vrijwel allemaal met elkaar gemeen hebben is de aanwezigheid van gearboxes.

Dit zijn als het ware grote tandwielkasten, die ervoor zorgen dat het toerental hoger of lager zal worden. Vergelijk het met een versnellingsbak van een auto. Er kan bijvoorbeeld door middel van een motor een lopende band of machine worden aangestuurd. Deze motor draait op een bepaald toerental, maar de machine heeft een ander toerental nodig. Een gearbox zorgt ervoor dat dit voor elkaar komt. Het speelt dus een cruciale rol bij veel fabrieken. Doordat een gearbox veel belast wordt, kan het zijn dat deze soms uitvalt.

Er zijn overigens veel gearbox brands verkrijgbaar. Wanneer iets stuk gaat, is het zaak om dit zo snel mogelijk te repareren. Want als een fabriek geen productie draait, gaat er veel geld verloren. Gelukkig zijn de meeste fabrieken hier wel op ingespeeld en hebben een reserve gearbox achter de hand voor wanneer er calamiteiten optreden. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die tandwielkasten (dat is de Nederlandse naam) kunnen herstellen of reviseren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Lohmann & Stolterfoht gearbox repair, of een ander merk. Soms kan een gearbox worden hersteld en soms moeten er nieuwe tandwielen worden gefabriceerd.